fbpx
was successfully added to your cart.

„Desery” to miejsce, w którym pierwsze skrzypce gra miód. Jest jedną z nielicznych substancji słodzących, która posiada szereg leczniczych  właściwości. Wzmacnia serce i układ odpornościowy, działa antybakteryjnie i uspokajająco. Pomaga w schorzeniach układu krążenia i nerwowego. W dodatku w połączeniu z sokiem z cytryny rozpuszcza zaległy śluz i zastoje. Dzisiaj jako dodatek do pysznych, kruchych ciasteczek kokosowych.

Składniki ciastek:

  • 1/3 szklanki mąki kokosowej
  • 3 łyżki gęstego mleka kokosowego
  • ½ szklanki mokrych wiórków kokosowych
  • 2 banany
  • 2 jajka

Składniki polewy:

    • 2 łyżki karobu
    • 2 łyżki miodu
    • 3 łyżki oleju kokosowego
    • 4 łyżki kremu kokosowego (zmiksowanych wiórek)

Sposób przygotowania:

  1. Wiórki kokosowe zalej ciepłą wodą i odstaw na pół godziny do nasiąknięcia.
  2. Wszystkie składniki wymieszaj na jednolitą masę.
  3. Piekarnik nagrzej do 200C i piecz 25 min.
  4. Po wystudzeniu posmaruj polewą i wstaw do lodówki na godzinę aż polewa zetnie się.

Wskazówka:

Zamiast polewy możesz użyć konfitury, na przykład z czarnej porzeczki bądź śliwki.

Smacznego!