was successfully added to your cart.

Koszyk

Kanapki to ważny element naszego jadłospisu. Zwykliśmy jadać je rano i wieczorem a głównym ich składem są węglowodany, które potrafią jeszcze bardziej namieszać w dysfunkcyjnym już systemie. Dlatego proponujemy dzisiaj kanapki, które są smaczne, bogate w substancje odżywcze i dość niestandardowe.

Dynia z rybą i pastą koperkową

Składniki:

  • 1 dynia piżmowa
  • 300g prawdziwie wędzonej ryby

Pasta koperkowa:

  • 1 awokado
  • Pęczek kopru
  • 1łyżeczka soku z cytryny
  • Sól

Dynia z szynką parmeńską i pastą oliwkową

Składniki:

  • 1 dynia piżmowa
  • 300g szynki parmeńskiej

Pasta oliwkowa:

  • 1 szklanka suszonych oliwek
  • Oliwa z oliwek extra virgin
  • Pęczek natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  1. Dynię obieramy i kroimy w krążki.
  2. Piekarnik rozgrzewamy do 180C.
  3. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim dynię.
  4. Pieczemy około 10 minut w zależności od grubości krążków. Ważne, by były miękkie po wkłuciu wykałaczki jednak nie rozpadające się.
  5. W tym czasie wszystkie składniki past umieszczamy osobno w malakserach i tworzymy gęste pasty.

Ważne!

  1. Oliwki 2 dni wcześniej zalewamy oliwą i odstawiamy do lodówki!
Pesto
Next Post

Leave a Reply